Cikošky alebo slivkové knedle

Cikošky alebo slivkové knedle
Foto: peter64
peter64Peter64, recept pridal: 5. marca 2013 11:40Ďalšie jeho recepty

recept našich starých rodičov a môjho dectva

Postup prípravy receptu

1

Zemiaky umyjeme a dáme uvariť keď vychladnú tak ich ošúpeme a postrúhame na strúhadle alebo prelisujeme. Na dosku si dáme popučené zemiaky pridáme hrubú muku podľa potreby aby cesto nebolo ani riedke ani huste pridáme jedno vajce a vypracujeme sto cesto cesto sa nesmie lepiť na dosku. Jednu časť cesta použijeme na výrobu slivkových knedli a to tak že si odštikneme s cesta položíme slivku a spravíme sto ho guľku a druhu časť si spravíme šúľky a sto ho si nakrájame menšie valčeky čiže cikošky a dáme to variť do vriacej vody. Na panvicu si dáme olej a maslo, keď je olej aj maslo roztopené pridáme strúhanku a práškový cukor a spolu to popražíme.Keď su knedle a cikošky uvarené tak ich scedíme dáme do misi a pridáme upraženú strúhanku zľahka to premiešame a môžeme jesť. U nás sa sto istého cesta robia aj pirohy.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • baka123, 5. marca 2013 o 13:12
    slivkové knedle robievam, ale s opraženou strúhankou by mi ich nejedli, ja dávam mak alebo tvaroh a z kompotu neviem, či by som to zvládla, to sa zle balí, lepšie sú čerstvé slivky


  • afataga, 5. marca 2013 o 13:48
    jaj to by som da veru dala pozvat


  • petra69, 5. marca 2013 o 15:05
    Admin zase neopravuje recepty?


  • alena45, 5. marca 2013 o 15:25
    prepáč, mne to pripadá farebne nejaké rozmočené, či čo. Opražená strúhanka predsa vyzerá inak. Inak toto jedlo milujem.


  • afataga, 5. marca 2013 o 16:52
    @alena45 to je asi len blbe svetlo alebo fotak, alebo oboje


  • ancicka, 5. marca 2013 o 18:05
    My voláme kokošky.Je to fajnotka.


  • medovnicek, 5. marca 2013 o 19:40
    mňaaaaaaaaam


  • peter64, 5. marca 2013 o 23:00
    neje to rozmočené ale je to vybraté s chladničky a fotil som to s mobilom mal som toho viac narobené manželka mi nabalila


  • rea1, 6. marca 2013 o 14:08
    podľa mňa majú byť slivkové gule makové a marhuľové strúhankové. viem, že je to jedno, len ten človek, čo býva v mojej hlave si nedá povedať a keď to je inak, mám pocit, že chybička se vloudila a niečo je nesprávne. :-)) a obvykle nejedávame aj to aj to ale šúľance, cikošky, či kokošky, u kamaráta celou rodinou zvané anjelské kok***íky (no fuj, to je rodina, čo?), tie sa jedia zvlášť, teda myslím na druhý deň. ale tiež ich robíme spolu s guľkami. mňam. takéto jedlá mám rada.


  • anan, 1. marca 2014 o 14:09
    super mnamka! nasa mama robievala plnene lekvarom, ja ich plnim slivkami. U nas sme ich volali gombovce :o) a osmazenej struhanky tam malo byt co najviac, takto to chutilo a este vzdy chuti mne



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist