Cikošky alebo slivkové knedle

Cikošky alebo slivkové knedle
Foto: peter64
peter64Peter64, recept pridal: 5. marca 2013 11:40Ďalšie jeho recepty

recept našich starých rodičov a môjho dectva

Postup prípravy receptu

1

Zemiaky umyjeme a dáme uvariť keď vychladnú tak ich ošúpeme a postrúhame na strúhadle alebo prelisujeme. Na dosku si dáme popučené zemiaky pridáme hrubú muku podľa potreby aby cesto nebolo ani riedke ani huste pridáme jedno vajce a vypracujeme sto cesto cesto sa nesmie lepiť na dosku. Jednu časť cesta použijeme na výrobu slivkových knedli a to tak že si odštikneme s cesta položíme slivku a spravíme sto ho guľku a druhu časť si spravíme šúľky a sto ho si nakrájame menšie valčeky čiže cikošky a dáme to variť do vriacej vody. Na panvicu si dáme olej a maslo, keď je olej aj maslo roztopené pridáme strúhanku a práškový cukor a spolu to popražíme.Keď su knedle a cikošky uvarené tak ich scedíme dáme do misi a pridáme upraženú strúhanku zľahka to premiešame a môžeme jesť. U nás sa sto istého cesta robia aj pirohy.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • baka123, 5. marca 2013 o 13:12
    slivkové knedle robievam, ale s opraženou strúhankou by mi ich nejedli, ja dávam mak alebo tvaroh a z kompotu neviem, či by som to zvládla, to sa zle balí, lepšie sú čerstvé slivky


  • afataga, 5. marca 2013 o 13:48
    jaj to by som da veru dala pozvat


  • petra69, 5. marca 2013 o 15:05
    Admin zase neopravuje recepty?


  • alena45, 5. marca 2013 o 15:25
    prepáč, mne to pripadá farebne nejaké rozmočené, či čo. Opražená strúhanka predsa vyzerá inak. Inak toto jedlo milujem.


  • afataga, 5. marca 2013 o 16:52
    @alena45 to je asi len blbe svetlo alebo fotak, alebo oboje


  • ancicka, 5. marca 2013 o 18:05
    My voláme kokošky.Je to fajnotka.


  • medovnicek, 5. marca 2013 o 19:40
    mňaaaaaaaaam


  • peter64, 5. marca 2013 o 23:00
    neje to rozmočené ale je to vybraté s chladničky a fotil som to s mobilom mal som toho viac narobené manželka mi nabalila


  • rea1, 6. marca 2013 o 14:08
    podľa mňa majú byť slivkové gule makové a marhuľové strúhankové. viem, že je to jedno, len ten človek, čo býva v mojej hlave si nedá povedať a keď to je inak, mám pocit, že chybička se vloudila a niečo je nesprávne. :-)) a obvykle nejedávame aj to aj to ale šúľance, cikošky, či kokošky, u kamaráta celou rodinou zvané anjelské kok***íky (no fuj, to je rodina, čo?), tie sa jedia zvlášť, teda myslím na druhý deň. ale tiež ich robíme spolu s guľkami. mňam. takéto jedlá mám rada.


  • anan, 1. marca 2014 o 14:09
    super mnamka! nasa mama robievala plnene lekvarom, ja ich plnim slivkami. U nas sme ich volali gombovce :o) a osmazenej struhanky tam malo byt co najviac, takto to chutilo a este vzdy chuti mne



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist