Variácia na chlieb vo vajci (fotorecept)

Variácia na chlieb vo vajci (fotorecept)
Foto: elekra
elekraElekra, recept pridal: 14. apríla 2013 19:58Ďalšie jeho recepty

Niekedy zostane nevyužité pečivo, strúhanku robievam z čerstvého chleba, a tak, aby nevyšlo nazmar, robievam takéto raňajky. Zväčša v sobotu alebo nedeľu, cez týždeň niet času. A vysmažiť ho ako "bundáškenér" (chleba vo vajci) sa nie vždy chce...

Suroviny

2
porcie
5
minút
príprava
5-10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Staršie pečivo pokrájam na kocky,
Variácia na chlieb vo vajci (fotorecept) - obrázok 1

2

ktoré zľahka opražím na oleji do chrumkava. Pozor, nie celkom dozlatista, nerobím krutóny. Pridám nadrobno nakrájanú cibuľu a
Variácia na chlieb vo vajci (fotorecept) - obrázok 2

3

ešte chvíľu popražím. Cibuľka je pekne do sklovita, chrumkavá. Podľa počtu stravníkov pridám vajíčka,
Variácia na chlieb vo vajci (fotorecept) - obrázok 3

4

jemne prisolím (pečivo je slané, tak so soľou opatrne) a spravím praženicu.
Variácia na chlieb vo vajci (fotorecept) - obrázok 4

5

Do hotového jedla primiešam najemno nasekanú peržlenovú vňať a chutné raňajky sú hotové. Stačí už len čaj podľa chuti a ľubovôle.
Variácia na chlieb vo vajci (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sovka62, 14. apríla 2013 o 20:40
    Keď sme boli deti, mama nám robievala podobnú praženicu. Chlebík pokrájala na kocky, zmiešala so surovými vajcami a priala k cibuľke na panvici. Tak mala istotu, že zjeme aj chlebík, nielen praženicu.


  • mojack, 14. apríla 2013 o 21:22
    Takto robievam s knedlíkom a k tomu cviklu


  • izabella929, 14. apríla 2013 o 21:49
    skvelý nápad...určite využijem tvoj recept.-)))vďaka...


  • hviezdickaz, 14. apríla 2013 o 21:51
    oprav si chybu v nazve :) Mne by sa s tym veru nechcelo bavit, ale keby mi to niekto pripravil,neurazim sa :)


  • elekra, 14. apríla 2013 o 22:34
    Ďakujem, opravené.


  • mirusia, 14. apríla 2013 o 22:55
    Tiež nám to mama robila ale knedľu.


  • babkamt, 14. apríla 2013 o 23:02
    » varecha.pravda.sk/recepty/tousty-so-syrovym-kremom-fotore...
    Robievam z o staršieho chleba a zbytku kendli . Z pečiva som ešte neskúšala. Tiež sa snažím v kuchyni všetko zužitkovať. Staršie pečivo si meliem na strúhanku. Mala si dobrý nápad .


  • medovnicek, 15. apríla 2013 o 10:40
    ani ja som z pečiva ešte neskúšala, ale teraz určite takto chlebík vo vajci pripravím


  • cesminaz, 15. apríla 2013 o 16:29
    Velmi napadite,este som tak nevidela ani nejedla,ale je to naozaj skvely napad ;-) ukladam


  • aroooo, 15. apríla 2013 o 18:43
    robím z knedle, aj toto je skoro to isté, len mne tam chýba čerstvo mleté čierne korenie


  • aamm, 16. apríla 2013 o 18:18
    jedlo z detstva na ktoré som zabudla, určite pripravím na raňajky


  • varesticka, 21. apríla 2013 o 10:59
    podľa mňa je to lepšie s opraženým droždím na cibuľke, tiež na spôsob praženice



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist