Základné cesto na muffiny (fotorecept)

Základné cesto na muffiny (fotorecept)
Foto: kajusiqq
kajusiqqKajusiqq, recept pridal: 19. júna 2013 16:23Ďalšie jeho recepty

Muffiny milujem konečne som našla cesto ktopré mi maximálne vyhovuje je rýchle a hodia sa na ranajky alebo len tak rýchlo poznáte to zazvoní vam telefon ach návšteva na ceste a nemáte nič :(...tak šup šup muffinky:)

Suroviny

12
porcií
10
minút
príprava
15-20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si suroviny:)
Základné cesto na muffiny (fotorecept) - obrázok 1

2

Sypke suroviny zmiešame do kopy (muku preosejeme). Mlieko rozmiešame s vajíčkom.
Základné cesto na muffiny (fotorecept) - obrázok 2

3

Sypke suroviny spojíme s mliekom a vajcom v mixéri a mixujeme také 2 minútky
Základné cesto na muffiny (fotorecept) - obrázok 3

4

Asi po minutke mixovania pridáme olej. Potom dáme do misky a ešte dobre premiešame vznikne nam hustejšie cesto:)
Základné cesto na muffiny (fotorecept) - obrázok 4

5

Potom nalejeme do muffinkovej nádoby (podľa toho ako vysoke chceme podľa toho nalejeme ja som robila vyššie vyšli mi 5 vysokých a 3 normálne):))....ale normálne výdu 12:) do cesta som popichala čokoládu ale môžnme pridávať čokoľvek.(pridala som prieškovú čokoládu)
Základné cesto na muffiny (fotorecept) - obrázok 5

6

Tu su upečené:)
Základné cesto na muffiny (fotorecept) - obrázok 6

7

Do trocha zvyšnej hmoty som pridala kakao a ešte troška mliečka:).......a do jedneho muffinka som dala aj mandarinku:)......no nevyrástol tak pekne ale chutil dobre ale nie tak ako bez kakaa tieto sa dosť ja neviem aksi lepkave ale keby som do nich pridala nalamane kusky čokolád boli by super:)
Základné cesto na muffiny (fotorecept) - obrázok 7

8

Milujeme ja aj mamka:-*:)........



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • slavka2012, 20. júna 2013 o 01:41
    Mne sa do muffinov namiesto oleja osvedcilo roztopene maslo. Su krehkejsie.


  • douglas, 20. júna 2013 o 06:56
    Súhlasím so @slavka2012 , do muffins je lepšie rozpustené maslo. Takisto miesto vanilkových cukrov používám vanilkový extract. V podstate základ je podobný ako na klasickú bábovku. Máš pekné koláčiky...momentálne mám doma upečené banánovo-kokosovo-čokoládové ;). Pekný deň!


  • weron0605, 20. júna 2013 o 08:00
    co to vajce na fotke? v surovinach nie je uvedene.


  • kajusiqq, 20. júna 2013 o 16:12
    zabudla som ho rpidať k surovinám ale v postupe ano:)...prepáčte hm a vyskušam s tým maslom:)


  • astheart, 19. októbra 2013 o 23:02
    No tak to prosím v těch surovinách oprav.


  • kajusiqq, 20. októbra 2013 o 07:26
    @astheart prepáčte nájdete to tu » kajusiqq.blogspot.sk/2013/07/muffiny-univerzalne-cesto.html...


    (ale napíšem aj administrátorom len som nato akosi pozabudla)


  • lulu24, 3. februára 2014 o 18:11
    Ine cesto na muffinky ani nerobime :-D A to vajce, kedze je na foto, tak sme si domysleli,ze tam ide aj to :-D


  • marika21, 24. marca 2014 o 23:14
    No co chybička se vloudila. Kto nič nerobí, nič nepokazí.


  • pupi11, 6. apríla 2014 o 13:12
    Vynikajúce :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist