Základné cesto na muffiny (fotorecept)

Základné cesto na muffiny (fotorecept)
Foto: kajusiqq
kajusiqqKajusiqq, recept pridal: 19. júna 2013 16:23Ďalšie jeho recepty

Muffiny milujem konečne som našla cesto ktopré mi maximálne vyhovuje je rýchle a hodia sa na ranajky alebo len tak rýchlo poznáte to zazvoní vam telefon ach návšteva na ceste a nemáte nič :(...tak šup šup muffinky:)

Suroviny

12
porcií
10
minút
príprava
15-20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Pripravíme si suroviny:)
Základné cesto na muffiny (fotorecept) - obrázok 1

Sypke suroviny zmiešame do kopy (muku preosejeme). Mlieko rozmiešame s vajíčkom.
Základné cesto na muffiny (fotorecept) - obrázok 2

Sypke suroviny spojíme s mliekom a vajcom v mixéri a mixujeme také 2 minútky
Základné cesto na muffiny (fotorecept) - obrázok 3

Asi po minutke mixovania pridáme olej. Potom dáme do misky a ešte dobre premiešame vznikne nam hustejšie cesto:)
Základné cesto na muffiny (fotorecept) - obrázok 4

Potom nalejeme do muffinkovej nádoby (podľa toho ako vysoke chceme podľa toho nalejeme ja som robila vyššie vyšli mi 5 vysokých a 3 normálne):))....ale normálne výdu 12:) do cesta som popichala čokoládu ale môžnme pridávať čokoľvek.(pridala som prieškovú čokoládu)
Základné cesto na muffiny (fotorecept) - obrázok 5

Tu su upečené:)
Základné cesto na muffiny (fotorecept) - obrázok 6

Do trocha zvyšnej hmoty som pridala kakao a ešte troška mliečka:).......a do jedneho muffinka som dala aj mandarinku:)......no nevyrástol tak pekne ale chutil dobre ale nie tak ako bez kakaa tieto sa dosť ja neviem aksi lepkave ale keby som do nich pridala nalamane kusky čokolád boli by super:)
Základné cesto na muffiny (fotorecept) - obrázok 7

Milujeme ja aj mamka:-*:)........



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

9 komentárov k receptu
  • slavka2012, 20. júna 2013 o 01:41
    Mne sa do muffinov namiesto oleja osvedcilo roztopene maslo. Su krehkejsie.


  • douglas, 20. júna 2013 o 06:56
    Súhlasím so @slavka2012 , do muffins je lepšie rozpustené maslo. Takisto miesto vanilkových cukrov používám vanilkový extract. V podstate základ je podobný ako na klasickú bábovku. Máš pekné koláčiky...momentálne mám doma upečené banánovo-kokosovo-čokoládové ;). Pekný deň!


  • weron0605, 20. júna 2013 o 08:00
    co to vajce na fotke? v surovinach nie je uvedene.


  • kajusiqq, 20. júna 2013 o 16:12
    zabudla som ho rpidať k surovinám ale v postupe ano:)...prepáčte hm a vyskušam s tým maslom:)


  • astheart, 19. októbra 2013 o 23:02
    No tak to prosím v těch surovinách oprav.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • kajusiqq, 20. októbra 2013 o 07:26
    @astheart prepáčte nájdete to tu » kajusiqq.blogspot.sk/2013/07/muffiny-univerzalne-cesto.html...


    (ale napíšem aj administrátorom len som nato akosi pozabudla)


  • lulu24, 3. februára 2014 o 18:11
    Ine cesto na muffinky ani nerobime :-D A to vajce, kedze je na foto, tak sme si domysleli,ze tam ide aj to :-D


  • marika21, 24. marca 2014 o 23:14
    No co chybička se vloudila. Kto nič nerobí, nič nepokazí.


  • pupi11, 6. apríla 2014 o 13:12
    Vynikajúce :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist